Midt i naturen med direkte adgang til Riderute Sydfyn ligger den afdeling af Dalum Landbrugsskole, som udbyder 10. klasse med linjefag hest. Her er der god tid til at dyrke både fællesskabet, naturen og interessen for hestene.

- Det gør bare noget for min hverdag, at jeg kommer ud. At jeg ikke skal sidde indenfor og kigge ned i en bog dagen lang. Det gør noget for min livsglæde, hvis man kan sige det sådan. Det gør bare, at jeg har lyst til at stå op om morgenen. Det er virkelig fedt. Det er ligesom en efterskole hernede, hvor vi alle sammen hjælper hinanden, siger Nanna Marthedal Byrk, som er blandt de 16 nye elever i 10. klasse med linjefag hest.

Stærkt fællesskab

Siden 2019 har Dalum Landbrugsskole udbudt 10. klasse, og eleverne kan i dag vælge mellem linjefag hest, husdyr eller maskine/værksted. Langt de fleste elever vælger at bo på skolen under deres uddannelse.

- Man er sammen hele tiden. Jeg kan virkelig godt lide det, for jeg er et meget socialt menneske. Der skal meget til, før mit sociale batteri er helt tømt. Så kan man tage hjem i weekenden og blive ladet op, og så kan man komme tilbage, og så er det megafedt. Når man tager hjem, kommer man også til at savne det, for det er virkelig fedt at gå hernede. Jeg er virkelig glad for, at jeg valgte det her i stedet for at komme på gymnasiet ligesom alle andre, siger Nanna Marthedal Byrk.

Gode faciliteter

I stalden er eleverne ved at gøre hestene klar efter formiddagens ridetur. Nogle har valgt at tage deres egen hest med og få den opstaldet på skolen, mens de går i skole. En af dem er Elizabeth Holm-Andreasen, som har taget fjordhesten Aron med.

- Jeg kendte ikke området i forvejen, men vi kan få udleveret ridekort på kontoret, og så kan vi ride rundt i området. I dag har vi været ude at ride i en skov, hvor halvdelen af turen gik forbi en stor sø. Det var superflot her fra morgenstunden. Det var så smukt at se på. Vi har også et kæmpe ridehus og et lidt mindre ridehus. Vi har udendørsbane, og man kan ride rundt om foldene. Faciliteterne er rigtig gode, siger Elizabeth Holm-Andreasen.

Praktisk tilgang til undervisningen

Hun sætter også stor pris på fællesskabet og den praktiske tilgang til undervisningen.

- Jeg synes, det er rigtig fedt, at vi kan komme ud og lave noget. At man ikke bare skal sidde indenfor. Og så bakker man hinanden op. For eksempel er der en, der er syg i dag, men hun skal ikke være bekymret. Så er det bare os andre, der muger hendes boks og tager hendes hest ind. Man er der for hinanden, siger Elizabeth Holm-Andreasen og tilføjer:

- Det er jo ikke kun pigerne, der er hernede i stalden. Tit er drengene også hernede om aftenen, og så skal de lige vise, hvordan man muger ud. Det er fedt, at man er blandet både piger og drenge, og der er også nogen af drengene, som lige skal prøve at ride på vores heste, siger Elizabeth Holm-Andreasen.

Brobygning

Som elev i 9. og 10. klasse har du mulighed for at komme i brobygning på Dalum Landbrugsskole.

Som brobygningselev har du mulighed for at bo på skolens afdeling i Korinth. På den måde oplever du både, hvordan undervisningen foregår i dagtimerne, og den hyggelige atmosfære på skolen om aftenen.

Du har mulighed for at snakke med lærerne og de elever/lærlinge, der går på afdelingen, så du kan få svar på de spørgsmål, du måtte have.

Snak med din UU-vejleder (Ungdoms Uddannelsesvejleder) eller din skole, hvis du vil tilmeldes et brobygningsforløb på Dalum Landbrugsskole.

Både Elizabeth Holm-Andreasen og Nanna Marthedal Byrk har gode erfaringer med at komme i brobygning på Dalum Landbrugsskole.

- Vi nåede lige at komme indenfor døren, og så var der en hel kreds rundt om os, som fortalte, hvor vi skulle hen, og hvad vi skulle gøre. Vi fik telefonnummer, snapchat osv., så vi bare kunne skrive, hvis der var noget, vi havde brug for hjælp til. Vi blendede ligesom bare ind i mængden, det var virkelig fedt, siger Nanna Marthedal Byrk om hendes erfaring med at være i brobygning.