En land/hesteejendom omfatter tit mange bygninger, hvilket betyder mange kvadratmeter under tag. Ejendommene er derfor dyre at opvarme og vedligeholde.

Ifølge Seges, er det af samme grund vigtigt, at man er opmærksom på, om bygningsmassen passer til ens behov, og at man får en bygningssagkyndig til at gennemgå bolig og andre bygninger. Det giver køber de bedste muligheder for at danne sig et sikkert overblik over ejendommens indretning, muligheder og stand.

Faglig indsigt vigtig

Der er ikke krav om landbrugsfaglig uddannelse, for at købe en landejendom. Det gælder ejendomme både med og uden landbrugspligt, men faglig indsigt er vigtig både i forbindelse med drift af jorden og hold af dyr.

Bygningsmassen skal passe til behovet

Både manglende og overflødige bygninger er forbundet med store udgifter, der skal regnes ind i budgettet. Vær derfor ekstra opmærksom på, om den tilbudte bygningsmasse passer til behovet.

Hvis du skal være sikker på at finde den bedst egnede ejendom til den påtænkte bedrift, er det som udgangspunkt vigtigt at være afklaret omkring, hvad du ønsker at satse på.

Mange ønsker at flytte på landet med håb om at kunne have hest på ejendommen. Her er det ifølge Seges Innovation, Hest vigtigt at gøre sig klar, om det er avl, opdræt, opstaldning, træning, salgsstald eller en kombination, man forestiller sig. Kravene er vidt forskellige.

Hesteejendom

Inden du overvejer køb/forpagtning af ejendom til hestehold, er det vigtigt at være realistisk om, hvor mange heste du har behov for at opstalde. Hvis der er behov for ridebaner og ridehus, skal du vurdere om forholdene er tilstrækkelige, eller om der er mulighed for at udvide faciliteterne.

Ved køb af hesteejendomme skal du også være opmærksom på, om faciliteterne har været i drift frem til handelstidspunktet. Ellers risikerer du, at de ikke fungerer og/eller ikke opfylder gældende lovgivning.

Husk at alle steder, der holder heste, skal registrere sig i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR). Dette er besluttet af Fødevarestyrelsen som en del af EU’s dyresundhedslov. Loven gælder i hele EU og har fokus på opsporing og inddæmning af sygdomme.